offer search check close zoom marker play cart sign-out phone calendar pdf arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up min ot plus Ga naar content
Menu Bel ons

Snelder: KIWA HortiQ BRL-8001 certificaat 2015-2024

HortiQ BRL 8001: hét keurmerk voor toeleveranciers in de glastuinbouw


Op het gebied van kassenbouw is Nederland de absolute wereldleider. Nederlandse kassenbouwers zijn dan ook tot ver over de eigen landsgrenzen actief betrokken bij tuinbouwprojecten die uitblinken in innovatie en duurzaamheid.

  • Keurmerk glastuinbouw


Zowel een tuinbouwkas zelf als de producten die daarin worden gebruikt, moeten voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Voor de kasconstructie is er daarom het HortiQ BRL 8000-certificaat. Voor alle producten en installaties die in een kas worden gebruikt - bijvoorbeeld transport-, CO2- en regelinstallaties en warmte- en watertechnische systemen - is er HortiQ BRL 8001. Dit certificaat toont aan dat de leveranciers van betreffende producten en diensten voldoen aan alle eisen en werken volgens heldere procedures en criteria. Leveranciers kunnen met een HortiQ BRL 8001-keurmerk een efficiency-slag maken en hun vakmanschap tonen aan klanten en prospects.

  • Initiatief van AVAG


Het HortiQ-certificaat op basis van BRL 8001 is zowel een systeem- als een productcertificaat. Het heeft betrekking op de organisatie en kwaliteitsborging én op de kwaliteit van het geleverde product. Dat laatste wordt geborgd doordat volgens de BRL 8001 moet worden voldaan aan een aantal ISSO-publicaties. HortiQ is een initiatief van AVAG, het platform van toeleveranciers in de tuinbouw.

(Bron: KIWA.NL)
https://www.kiwa.com/nl/nl/service/hortiq-brl-8001-certificaat-glastuinbouw/