offer search check close zoom marker play cart sign-out phone calendar pdf arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up min ot plus Ga naar content
Menu Bel ons

Snelder streeft naar samenwerking met de klant en naar duurzame groei. Kwaliteit en flexibiliteit staan hierbij hoog in ons vaandel. Dankzij een modern machinepark en dito voorraadmagazijn kunnen wij maatwerkproducten leveren en snel inspelen op de behoeften van onze klanten.

In een 5 minuten durende bedrijfspresentatie geven wij u een impressie van ons bedrijf.

 

Types:

De afdeling Verkoop is een centrale spil binnen de Snelder-organisatie. Verkoop is verantwoordelijk voor het opstellen en afhandelen van offertes, orderverwerking en aansturing van de productie. Ondersteund door de geavanceerde ERP-software IQ van Ridder Datasystems kunnen wij adequaat inspelen op de wensen van onze klanten. Het gecompliceerde bedrijfsproces van productie, magazijn, voorraadbeheer en planning wordt overzichtelijk gemaakt door het softwarepakket. Voor klanten betekent dit dat wij direct kunnen aangeven wat de mogelijkheden zijn voor de levering van materialen.

Onze jarenlange ervaring stelt ons in staat maatwerk calculaties uit te voeren, voor onder meer luchtings- en schermingsinstallaties, die voldoen aan de specifieke wensen van onze klanten.

Een goed product is één, maar service bieden is minstens zo belangrijk. Afspraken over leveringen zijn er wat ons betreft om te worden nagekomen. Waar nodig geven wij daarom alle mogelijke ondersteuning voor het zo optimaal mogelijk laten functioneren van onze systemen.
Snelder hecht grote waarde aan innovatie en kennisvergroting en investeert daarom in de ontwikkeling van nieuwe producten. Voordat een product door ons op de markt wordt gebracht, dient het aan strenge criteria te voldoen. De ontwerpfase is volledig in 3D CAD. Als het nodig is, wordt het ontwerp met de eindige-elementenmethode softwarematig op sterkte gecontroleerd. Snelder beschikt over een proefkas waarin ze een uitgebreide duurtest kan uitvoeren. Vervolgens wordt er in het veld een test gedaan om zoveel mogelijk bij de praktijk aan te sluiten. Ook laten wij vaak een onafhankelijke instelling onze producten testen om zaken uit te sluiten. Indien dit alles met goed gevolg is afgesloten, en een evaluatie heeft plaatsgevonden, wordt het product vrijgegeven.
 
Voor dubbel doorlopende luchting in een kas heeft Snelder een 3D-simulatiemodel. Daarmee kan ze de opdrukkers in het dekraam analyseren, opdrukstangen die als het ware door elkaar lopen. In de praktijk moeten de opdrukkers altijd vrijlopen. Aangezien dit grote nauwkeurigheid vereist bij productie én installatie, is het belangrijk precies te weten waar de opdrukkers gebogen moeten worden. Zodoende wordt een optimale luchtingscapaciteit verkregen.
 
In samenwerking met TNO Bouw is een rekenmodule in Mathcad ontwikkeld waarmee, conform NEN 3859, de afmetingen van de opdrukkers in Venlokassen bepaald wordt. Hierbij wordt ook rekening gehouden met bijvoorbeeld de toepassing van insectengaas en in welke windregio van Nederland de kas wordt gebouwd. Dat laatste in verband met weersinvloeden zoals de windstuwdruk waaraan het kasdek wordt blootgesteld.
 
Door overgang van 2D naar 3D zijn de ontwerpmogelijkheden enorm toegenomen. Behalve sneller ontwerp en een hogere nauwkeurigheid kunnen er ook complexe(re) berekeningen worden uitgevoerd. Snelder kan trots melden dat haar hele productrange in 3D staat.
 

Trots zijn wij met name op de aanschaf van een pons-lasermachine in 2006 waarmee wij nauwkeuriger en sneller producten kunnen maken. De goedkopere ponstechniek, samen met de vormvrijheid van de lasertechnologie, geeft extra productiemogelijkheden. Onze pagina's produktie technieken geven een uitgebreide opsomming van de machines en specificaties.
 
Snelder werkt met veelvoorkomende materialen zoals St 37, Sendzimir, RVS en aluminium, maar kan ook andere, verkrijgbare staal- en aluminiumsoorten toepassen. Wij onderhouden hechte banden met een verzinkerij en lakkerij zodat onze producten jarenlang beschermd zijn.

In 2007 is met ingebruikneming van een nieuwe buizenhal een logistieke inhaalslag gemaakt. Luchtings- en schermingsprojecten vereisen nu eenmaal veel lengte-onderdelen. De buizenhal is met zijn vrije overkapping van ruim 25 meter hier optimaal geschikt voor.
 

Onze Gereedschapsmakerij maakt stempels en matrijzen voor het spuitgieten en algemeen stamp- en stanswerk. Naast het maken van prototypen van nieuwe producten vinden hier ook onderhoud, aanpassingen en reparaties plaats.

Bij het vervaardigen van gereedschappen en producten worden CNC-gestuurde machines (op basis van Computer Numerical Control) gebruikt voor het draaien, frezen, boren, slijpen enzovoort.
Het beheren van een groot magazijn stelt ons in staat klanten snel onderdelen uit voorraad te leveren. De markt vraagt meer en meer een 'just in time' levering zodat een goede logistieke orderafhandeling van groot belang is.
 
Een volledig geïntegreerd softwarepakket bewaakt de productieprocessen, de inkoop en de voorraden van zowel halffabrikaten als eindproducten. Wij gebruiken het ERP-pakket IQ van Ridder Data systems, dat ons in staat stelt te allen tijde de status van een order te bekijken en zo nodig bij te sturen.
 
Of het nu gaat om een enkel product of een grote order, onze magazijnmedewerkers zorgen ervoor dat u op tijd de juiste producten in huis hebt.
 
Onze eigen transportservice verkleint de kans op fouten. Ook zijn wij daardoor minder afhankelijk van derden. Franco levering in Nederland, België en Duitsland, dat wil zeggen uitsluitend en alleen bij geplande rit. Zie hiervoor het onderstaande schema.
 
  • Westland:   Elke dinsdag en donderdag
  • Belgie:         Elke even week op woensdag
  • Duitsland:   Elke oneven week op woensdag 
 
Voor overige dagen en/of andere afleveradressen, uitsluitend na overleg met onze Verkoop Binnendienst.