offer search check close zoom marker play cart sign-out phone calendar pdf arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up min ot plus Ga naar content
Menu Bel ons

Rolschermingssystemen


In de kasgevel, het kasdek en de tussengevel worden rolschermen gebruikt. In gevels kan het rolscherm meerdere functies vervullen, zoals een zonwerende, energiebesparende, en verduisterende functie of om de lichtuitstoot te beperken. Bovendien kan met een rolscherm, in combinatie met een horizontaal bovenscherm, een verbeterde constante temperatuur in de kas worden gerealiseerd.

De rolschermen worden aangedreven door een rolbuis die het schermdoek oprolt. Voor de verschillende soorten rolschermsystemen levert Snelder diverse types rolbuis met diameters van Ø 50 en 63 mm. De rolbuizen zijn in enkel- en dubbelgroefs-uitvoering leverbaar. In de dubbelgroefs-rolbuis kunnen twee, gelijktijdig oprollende, doeken worden gemonteerd. Dit systeem wordt ook wel het twin-rolschermsysteem genoemd.

Een rolschermsysteem wordt door buismotoren aangedreven. Dankzij de compacte inbouwmaten van de buismotor is deze bijzonder geschikt voor montage in de rolbuis. Hierdoor blijft de benodigde inbouwruimte in de kas beperkt. Snelder levert twee types buismotoren die variëren in diameter, vermogen en toerental, snel kunnen worden gemonteerd.

Snelder levert complete rolschermsystemen, inclusief rolbuisgeleiders, gordingklemmen en geleidersteunen. De Snelder-rolscherminstallaties kunnen compleet met doek van verschillende vooraanstaande doekleveranciers worden geleverd.
 

 

Types: Rolscherming