offer search check close zoom marker play cart sign-out phone calendar pdf arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up min ot plus Ga naar content
Menu Bel ons

Horizontale schermsystemen


Bij de bouw van een kas is een goede scherminstallatie onmisbaar. Schermen zorgen immers voor een goede klimaatbeheersing en dit komt de kwaliteit van de producten ten goede. Bovendien kan een dergelijke installatie een flinke besparing in de energiekosten opleveren. Snelder kan een uitgebreid assortiment schermdoeken leveren; uiteraard afgestemd op de behoefte van de klant en diens gewaskeuze. Zo leveren we energiebesparende-, zonwerende-, verduisterende- en assimilatieschermen.

We onderscheiden twee schermsystemen:
 

  • trek-duwsysteem
  • trekdraadsysteem

 

 Het voordeel van het trekdraadsysteem is dat het weinig licht onderschept, terwijl de trek-/ duwbuizen van het trek- duwsysteem dit wel doen. Het trek-duwsysteem oefent weer minder kracht op de gevels uit, en dit is een voordeel wanneer er met meerdere schermen gewerkt wordt. Snelder levert voor de beide systemen een compleet assortiment onderdelen, zoals draadgeleiders, schermprofielen, kopgevelplaten, lipblokken, afhangbeugels en spantklemmen. Van deze onderdelen produceren we het merendeel in-house. We leveren complete scherminstallaties, inclusief doek van vooraanstaande doekleveranciers. Bovendien verzorgen we ook de aandrijving met behulp van tandheugels c.q. motorreductoren.
 

                                            

Interesse?

Bel ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw project.

Vraag offerte aan

Types: Horizontale Scherming

Bij het trekdraad-systeem zorgt een aandrijfbuis met spanbussen, waarop staalkabels worden op- en afgewikkeld, voor de horizontale beweging van het schermprofiel tussen de tralies. Het op het dradenbed rustende doek monteren we aan het schermprofiel dat tussen de tralies beweegt.

Om een scherminstallatie energiedicht af te sluiten wordt een slipelement onder het schermprofiel gemonteerd. Dit slipelement heeft een instelbare slipkracht en compenseert het krimpen en uitzetten van de kas.
Ook voor kassen zonder tralieliggers, zoals bij bepaalde types foliekassen, heeft Snelder een passend schermsysteem. In dergelijke gevallen gebruiken we een 19 mm buis als schermprofiel, waaraan we de diverse onderdelen, zoals zadelklemmen, doekstoppers, buisklemmen en draadophouders klemmen. De aandrijving is identiek aan die van het trekdraad-systeem voor Venlo-kassen.
Bij het trek-duwsysteem wordt het schermsysteem door tandheugels en trek-/duwbuizen bediend. Deze zijn op hun beurt weer aan het tussen de tralies getrokken schermprofiel gekoppeld. De diabolowielbeugels zorgen voor de geleiding van de trek-/duwbuis. Voor het afschermen van een korter (eind)vak zet Snelder een speciale 4-rolsvertrager in.